Koenig & Bauer Menerbitkan Laporan Tahunannya untuk 2019: Pada Laluan Masa Depan

if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script"); s.async = true; s.type = "text/javascript";s.src = 'https:// ab166992.adbutler-chargino.com/app.js';var n = document.getElementsByTagName("script")[0]; n.parentNode.insertBefore(s, n);}());} var AdButler = AdButler | |{};AdButler.ads = AdButler.ads ||[];var abkw = window.abkw ||'';var plc188527 = window.plc188527 ||0;document.write('<'+'div id="placement_188527_'+plc188527+'">

');AdButler.ads.push({handler: function(opt){ AdButler.register(166992, 188527, [500,75], 'placement_188527_'+opt.place, opt); }, opt: { place: plc188527++, keywords: abkw, domain: 'ab166992.adbutler-chargino.com' }});

Ditampilkan: Percetakan Liputan COVID-19 Tinjauan 2020 WhatTheyThink Pengeluaran Majalah Inkjet Pemasangan dan Peletakan

Dengan tumpuan strategiknya pada pasaran pertumbuhan pembungkusan, Koenig & Bauer berada di landasan yang betul untuk mengurangkan pergantungan pada perniagaan percetakan keselamatan yang tidak menentu dan berketul-ketul dengan meningkatkan hasil dan pendapatan dalam bidang ini.Melalui pengambilalihan Iberica dan Duran, usaha sama dengan Durst serta pelbagai perkongsian dalam bidang perisian, portfolio untuk pasaran percetakan pembungkusan diperluaskan lagi.Berikutan fasa ujian mesin flexo berlembaran CorruCUT untuk pencetakan langsung analog pada papan beralun, pelanggan perintis berprestij dan rakan pembangunan Klingele menerima mesin yang baru dibangunkan itu selepas ujian penerimaan kilang yang mencabar.Mesin itu kini menghasilkan dalam dua syif di kilang Klingele di Delmenhorst berhampiran Bremen, Jerman.Dengan pesanan CorruFLEX daripada Thimm Packaging Systems, Koenig & Bauer menerima pesanan susulan yang penting secara strategik dalam percetakan papan beralun.Interprint menempah RotaJET ketiga untuk percetakan hiasan digital.Selepas jualan akhbar keenam untuk percetakan hiasan digital dan pesanan utama daripada Tetra Pak untuk percetakan karton minuman warna penuh digital, platform percetakan digital RotaJET amat berjaya dalam pasaran.Inisiatif perkhidmatan yang dilancarkan pada 2016 juga membuahkan hasil.Bahagian hasil perkhidmatan dalam kumpulan Koenig & Bauer meningkat dengan ketara daripada 25.9% pada tahun sebelumnya kepada 28.2%.

Ketua Pegawai Eksekutif Claus Bolza-Schünemann: “Pasaran akhir yang kami tangani pada asasnya utuh dengan percetakan pembungkusan yang menunjukkan pertumbuhan struktur yang baik.Walau bagaimanapun, pertumbuhan memerlukan tahun perniagaan biasa.Disebabkan ketidaktentuan ekonomi yang semakin meningkat, kami memutuskan untuk melabur dengan ketara dalam mengurangkan kos pembuatan dan untuk bergabung tenaga dengan lebih kukuh dalam kumpulan.Dengan langkah-langkah ini, kami menyasarkan untuk meletakkan diri kami pada tahap yang lebih bebas daripada ekonomi dan lebih berdaya saing untuk masa depan.”

Dr Andreas Pleßke, ahli Lembaga Pengurusan yang bertanggungjawab untuk program Performance 2024 menerangkan butiran lanjut: “Dengan program Performance 2024, kami kini menyasarkan mengurangkan kos lebih €70m menjelang 2024 dengan kos sekali sahaja €30m hingga €40m.Kami menjangkakan pakej langkah akan diperluaskan lagi.Tumpuan pelbagai projek yang bertujuan untuk mengoptimumkan struktur dan proses seluruh kumpulan adalah untuk mengurangkan kos pembuatan dengan ketara untuk mencapai peningkatan ketara dalam situasi pendapatan dalam perniagaan mesin baharu.Ini termasuk projek reka bentuk kepada kos, pengoptimuman pembelian dan beberapa langkah selanjutnya.Tugas penggabungan sebagai perkhidmatan kongsi serta pengurangan kos pegangan dan perbelanjaan SG&A juga dalam agenda.”

CFO Dr Mathias Dähn menambah: “Selain projek penjimatan kos, program kecekapan bertujuan untuk mengurangkan masa utama dalam pemasangan dan mempercepatkan penerimaan pelanggan.Selain masa penghantaran yang lebih pendek, ini akan membawa kepada kejatuhan dalam modal kerja dan peningkatan aliran tunai.Selain itu, kami bekerja dengan aktiviti selanjutnya dan kawalan yang canggih bagi semua langkah dengan pemantauan tetap terhadap pengurangan ketara dalam modal kerja.Kami melihat potensi yang besar untuk penambahbaikan, terutamanya dalam percetakan keselamatan dari segi inventori dan belum terima melalui pengurusan jualan yang dioptimumkan dan meningkatkan pembiayaan eksport.Pakej langkah komprehensif juga menyasarkan pengagihan hasil yang lebih sekata sepanjang tahun dalam segmen Sheetfed.”

Tidak semua pesanan yang dijangkakan dalam percetakan keselamatan dan hiasan logam telah diberikan pada 2019, oleh itu pengambilan pesanan dan tunggakan pesanan masing-masing sebanyak €1,141.3m dan €533.7m adalah di bawah angka untuk tahun sebelumnya (masing-masing €1,222m dan €610.9m) digemari oleh perintah utama Mesir.Dengan €1,218.5 juta, hasil kumpulan mencapai tahap tahun sebelumnya (2018: €1,226 juta).Pendapatan dibebani oleh pelaburan yang tinggi dalam serangan pertumbuhan 2023. Walaupun kekurangan sumbangan keuntungan akibat penutupan kontrak yang ditangguhkan atau beralih dan kos yang lebih tinggi dalam pemprosesan pesanan mengurangkan lagi pendapatan, pendapatan sekali sahaja mempunyai kesan positif.Secara baki, margin sebanyak 4.6% telah dicapai dengan EBIT sebanyak €56m (2018: €87.4m dan 7.1% masing-masing).Pada €38.4j, keuntungan bersih kumpulan (tahun sebelumnya: €64j) diterjemahkan kepada pendapatan sesaham sebanyak €2.31 pada 2019 (2018: €3.86).Memandangkan ketidaktentuan yang meningkat dengan ketara disebabkan oleh krisis korona, Lembaga Pengurusan dan Lembaga Penyeliaan akan mencadangkan kepada mesyuarat agung tahunan untuk menggantung pembayaran dividen bagi tahun kewangan 2019 dan meneruskan keuntungan tertahan yang dijana oleh syarikat induk Koenig & Bauer AG ke akaun baharu.Dasar asas pengagihan 15% hingga 35% daripada keuntungan bersih kumpulan kekal tidak terjejas.

Sebagai tambahan kepada perniagaan perkhidmatan yang kukuh, lebih banyak pesanan untuk penekan berformat besar dan sederhana membawa kepada pertumbuhan dalam pengambilan pesanan dalam segmen Sheetfed sebanyak 8.9% kepada €625.3m (2018: €574.3m).Berbanding dengan 2018 (€615.9 juta), hasil meningkat sebanyak 2.6% kepada €631.8 juta.Tunggakan pesanan lebih rendah sedikit sebanyak €183.4m berbanding tahun sebelumnya (€189.9m) kekal pada tahap yang baik.Disebabkan oleh campuran produk dan serantau serta kos pemprosesan pesanan yang lebih tinggi, EBIT sebanyak €19.4m adalah di bawah angka dari tahun sebelumnya (€35.4m).

Dalam Digital & Web, pengambilan pesanan sebanyak €144.9j adalah 18% di bawah angka tahun sebelumnya sebanyak €176.6m.Selain perniagaan perkhidmatan mengimbangi web yang semakin mengecil, pesanan yang lebih rendah dalam percetakan pembungkusan fleksibel adalah sebab utama penurunan ini.Hasil meningkat sebanyak 7.4% daripada €153.3m kepada €164.6m.Secara imbangan, tunggakan pesanan berkurangan daripada €85.8m kepada €66.1m pada akhir 2019. EBIT sebanyak –€16.5m (tahun sebelumnya: –€10.2m) dibebani oleh kemasukan pasaran yang tinggi dan perbelanjaan berkaitan pertumbuhan kerana serta hasil negatif dalam percetakan pembungkusan yang fleksibel.

Dalam segmen Khas, pengambilan pesanan sebanyak €406.7m adalah di bawah angka tahun sebelumnya sebanyak €505.1m, yang dipengaruhi oleh pesanan utama dalam percetakan keselamatan.Selepas €491.5m pada tahun sebelumnya, hasil sebanyak €463.9m telah dicapai.Pesanan tertunggak pada penghujung 2019 ialah €287.3j (31 Disember 2018: €344.5j).Hasil daripada hasil yang lebih rendah, campuran produk dan perbelanjaan projek yang tidak dijangka untuk pesanan percetakan keselamatan utama, EBIT berjumlah €43.9m selepas €48.2m pada tahun sebelumnya walaupun pendapatan sekali sahaja.

Sebagai tambahan kepada perbelanjaan pelaburan yang tinggi dan pembayaran dividen, aliran tunai dipengaruhi oleh kesan sekali sahaja seperti lokap modal yang ketara akibat daripada pesanan utama Mesir.Sehubungan itu, aliran tunai daripada aktiviti operasi sebanyak –€7.9m dan aliran tunai percuma sebanyak –€52.3m adalah di bawah angka tahun sebelumnya (masing-masing €66.3m dan –€19.5m).Kemudahan kredit jangka panjang yang disindiketkan oleh bank terkenal mengukuhkan kestabilan kumpulan.Dari segi nisbah kunci kira-kira, kumpulan Koenig & Bauer berada pada kedudukan yang baik dengan nisbah ekuiti 34.3%.

CFO Mathias Dähn: “Walaupun sebelum wabak koronavirus, keadaan ekonomi global sangat mencabar.Memandangkan keadaan ekonomi global yang semakin teruk setiap hari akibat coronavirus, kesan terhadap syarikat kami dan pencapaian perancangan kami pada masa ini terbuka sepenuhnya.Untuk tahun 2020, kami merancang untuk mencapai hasil kumpulan yang sebahagian besarnya stabil berbanding tahun sebelumnya dan tahap EBIT tahun sebelumnya tanpa perbelanjaan khas sekitar €10 juta daripada program kecekapan.Menguruskan kemungkinan akibat krisis korona pada masa ini menjadi keutamaan."

Tweet !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http://.test(d.location)?'http':'https';if (!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore (js,fjs);}}(dokumen, 'skrip', 'twitter-wjs');lang: en_US E-mel Cetak Pesanan Semula

if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script"); s.async = true; s.type = "text/javascript";s.src = 'https:// ab166992.adbutler-chargino.com/app.js';var n = document.getElementsByTagName("script")[0]; n.parentNode.insertBefore(s, n);}());} var AdButler = AdButler | |{};AdButler.ads = AdButler.ads ||[];var abkw = window.abkw ||'';var plc188532 = window.plc188532 ||0;document.write('<'+'div id="placement_188532_'+plc188532+'">

');AdButler.ads.push({pengendali: function(opt){ AdButler.register(166992, 188532, [300,250], 'placement_188532_'+opt.place, opt); }, opt: { place: plc188532++, keywords: domain: 'ab166992.adbutler-chargino.com' }});

if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script"); s.async = true; s.type = "text/javascript";s.src = 'https:// ab166992.adbutler-chargino.com/app.js';var n = document.getElementsByTagName("script")[0]; n.parentNode.insertBefore(s, n);}());} var AdButler = AdButler | |{};AdButler.ads = AdButler.ads ||[];var abkw = window.abkw ||'';var plc188531 = window.plc188531 ||0;document.write('<'+'div id="placement_188531_'+plc188531+'">

');AdButler.ads.push({handler: function(opt){ AdButler.register(166992, 188531, [300,100], 'placement_188531_'+opt.place, opt); }, opt: { place: plc188531++, keywords: domain: 'ab166992.adbutler-chargino.com' }});

Masa siaran: Mac-27-2020
Sembang Dalam Talian WhatsApp !